Telefon akkumulátor

Úgy ahogy Ön, még a mobilja sem tud energia nélkül működni. Ellentétben a mobiltelefonjával, elegendő, ha néhány percre, vagy órára hagyja a töltőn. Természetesen az alap egy funkcionális akkumulátor. Abban az esetben, ha akkumulátora felmondta a szolgálatot, vagy úgy tűnik, hogy már nem rendelkezik a megfelelő kapacitással, a megoldás egyszerű.
Tartalékakkumulátorok Apple, Samsung, Huawei, LG, Xiaomi és egyéb modellekhez. Az ilyen típusú pótalkatrészek ma már kereskedelmi forgalomban kapható termékek és a legtöbb esetben az akkumulátor cseréjét otthon, professzionális szolgáltatás nélkül megoldhatja.


Mit kell tudnia a mobiltelefonok akkumulátorairól


Gyakran beszélünk elemekről, de valójában ezek akkumulátorok. Az angol nyelvben "battery" szót használják, így a fordításban elkezdték használni az elem kifejezést. Az elem már nem használható a lemerülés után, ezért a helyes kifejezés az akkumulátor, azt jelenti, hogy a kis cellákat egy bizonyos ciklusig ismételten fel lehet tölteni.

Akkumulátor-kapacitás – mAh-ban mérik, amely minden egyes akkumulátoron fel van tüntetve. Vannak azonban különböző kapacitású akkumulátorok, ahol a nagyobb kapacitás az mAh-ban feltétlenül nem jelent nagyobb állóképességet. Minden a kisülési áram szintjétől függ.

Töltési ciklus - Ez a szám azt jelenti, hogy hányszor lehet az akkumulátort lemeríteni és feltölteni, mielőtt teljesen kikapcsolna, megadná magát. Ez a szám csak tájékoztató jellegű. A használat intenzitásától függ, valamint attól, hogy hányszor meríti le teljesen az akkumulátort. Minél többször merítem le az akkumulátort a nullás értékekhez, annál kisebb töltési ciklust fog majd kibírni.

Az akkumulátor formázása - egy ciklust jelent, amikor az akkumulátor teljes lemerülését és feltöltődését végezzük. Nem ajánlott teljesen lemeríteni az akkumulátort, mivel megsérülhet. Ha a mobiltelefonjának akkumulátora lemerül, helyezze a töltőre, ne kapcsolja be ismételten újra a mobiltelefont!

Akkumulátor típusok


Ni-Cd - az ilyen típusú akkumulátorok régebbi típusúak, ma már nagyon nem használják. Megtalálhatja a régebbi fényképezőgépekben, vagy kamerákban. Elérték akár az 1200 töltési ciklust, így nagyon népszerűek voltak. Ezen elemek hátránya az volt, hogy jelentős önlemerüléssel rendelkeztek.

A Ni-MH ma már nincs használatban. Nagyobb kapacitással rendelkeztek, mint a Ni-Cd akkumulátorok, de sokkal érzékenyebbek voltak a hőmérsékletkülönbségekre, és ezért hibásabbak voltak. A töltési ciklusok száma 600 volt, de ugyanúgy jelentős önlemerüléssel rendelkeztek.

Li-Ion - a legelterjedtebb akkumulátorok, de még mindig nem a legerőteljesebbek. Jobb kialakításúak és a töltési ciklusok száma eléri az 1000-et. Ha az akkumulátor túltöltődik, robbanás veszélye is fennállhat és az akkumulátor teljes lemerültsége esetén akár meg is sérülhet. Ezeknek az akkumulátoroknak már van hőmérséklet és áramérzékelője, ezért ajánlott az eredeti akkumulátorok megvásárlása a stabil működéshez.

Az akkumulátor élettartama


A modern lítium akkumulátorok teljesen feltöltve veszítik el energiájukat. Minél többször tölti fel a maximális értékig, az élettartam csökken. Ezért ideális, ha a mobiltelefont naponta egyszer töltjük fel, hogy a kapacitása 20-90 % tartományban legyen.

Az új, modern telefonok már maguk tudják szabályozni az akkumulátor töltés intenzitását. Azok az akkumulátorok, amelyeknél a töltési ciklusok száma 500 alatt van, még mindig jó állapotban vannak, de a kapacitásuk fokozatosan és jelentősen romlik. Ezért ajánlott új akkumulátort vásárolni. A tényleges akkumulátor kapacitást különböző tényezők is befolyásolják, mint például a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok, a töltőáram minősége és így tovább.