Okosóra

Az okosórák vagy intelligens órák egyre népszerűbbek és sokunk számára praktikus segítséget nyújtanak a nap folyamán. Nem csak a pontos idő vagy egy elegáns divatkellékről van szó. A legjobb okosórák szó szerint válnak az asszisztensünkké anélkül, hogy a telefont ki kellene húzni a zsebünkből. Az okosóra olyan előnyöket biztosíthat, mely lehetővé teszi üzenetek olvasását, telefonhívásokokat, szociáli hálózatok nyomon követését, GPS navigációt és sok más alkalmazást.


Mit kínálnak az okosórák?


• Sebesség - sokkal könnyebb megnézni az óráját, mint kihúzni a mobiltelefonját a zsebéből, vagy keresni a táskájában.
• Kényelem - szabad keze van, vezetés közben, vagy bármely más tevékenységnél használhatja. Egyszerre több dolgot végezhet.
• Telefon akkumulátor-megőrzése - nem kell folyamatosan használni a mobiltelefont, kioldani a kijelzőt, csak hogy lássa, ki ír. Az alapvető feladatokat ellátja az okosórája. Ez által a mobiltelefon akkumulátor nagy részét megtakaríthatja.
• Elegáns tartozék – haladjon a korral, miközben az etikettet tartsa be. Minden alkalommal az okosórák társadalmian, sportosan és elegánsan hatnak.
• Szervezés - segít emlékeztetni a találkozókra, emlékeztetni a naptár bejegyzéseire, és így tovább. Egyszerűen az okosóra lesz a jobb keze.

Mi által válasszunk okosórákat?


Operációs rendszer és kompatibilitás


Az okosóráknak van egy beépített operációs rendszere, amely biztosítja az egyéni okostelefonok kompatibilitását. A kompatibilitás szerint az Android, Android Wear, WatchOS (Apple iPhone), vagy Tizen - Samsung leggyakoribb operációs rendszerei. Meg kell figyelni, hogy mely mobil platformokra kompatibilisek az okosórák (Android, iOS, Windows Phone). A piacon nem csak olcsó okosórák találhatók, amelyek a szoftver korlátozott verziójával rendelkeznek, hanem a Huawei, vagy a Samsung legfelső okosórái is, amelyek mindig az operációs rendszer Android Wear legújabb verziójával rendelkeznek. Xiaomi okosórák Bip, Amazfit, Stratos is nagyon népszerűek.

Alapfunkciók


Az okosóráknak számos funkciójuk van, amelyek megkönnyítik a mindennapokat. Az első és legfontosabb jellemzője a mobiltelefonhoz való csatlakozás. Nem csak a pontos idő kijelzése. Ha a modelljétől függően csatlakoztatja az okos óráját a telefonjához, akkor rendelkezésére fognak állni:
• Értesítések SMS, Facebook, Twitter és egyéb alkalmazások
• Üzenetek olvasása
• Telefon funkció
• Üzenetek olvasása
• Internet-hozzáférés
• Zene lejátszása

Ha az okosórájában van egy SIM-kártya nyílás, akkor akár azonnal bepötyögtetheti a telefonszámokat, vagy akár SMS-üzeneteket küldhet közvetlenül. Az intelligens órák tehát teljesen függetlenek az okostelefontól. Természetesen többek között nem hiányozhat a pedométer, a G-érzékelő, az alvásfigyelés, a stopperóra, az ébresztőóra, a naptár, a pulzusmérő és a vérnyomásmérő.
A legjobb okos óra még fényképezőgéppel is rendelkezik, de a minősége magas fokon korlátozott.

Az akkumulátor kapacitása


Átlagosan az okosórák 2-3 napot tartanak ki feltöltött akkumulátorral. Valaki gyengeségnek tartja, valakit nem zavarja túlságosan. Ha azonban aktívan használja, gyakran a 24 óra határánal már fel kell tölteni. Az akkumulátor élettetartamára hatással van számos olyan funkció, amelyet nem lehet kikapcsolni. A kevésbé igényes funkciókkal rendelkező órák 5, vagy akár több napig is kitarthatnak.

Megjelenés és tartósság


A kínálatban okosórákat találhat különböző kivitelben. A színek és anyagok mellett különböző alakzatokat és méreteket talál. A férfiak, a nők és a gyermekek is szintén megtalálják kedvencüket. A klasszikus okosórák rajongói a klasszikus körkörös kialakítást részesítik előnyben és azok, akik a modern megjelenést kedvelik, egy négyzet alakú kijelzőhöz nyúlhatnak. Ezenkívül többszínű karkötő közül is választhat.
Az tartósság mindenekelőtt a vízálló funkcióra vonatkozik. Némelyek a megnövekedett terheléshez vannak hozzászokva, valamint különféle sportolási célokra is használhatók. Más fajták egyáltalán nem érintkezhetnek vízzel.