Mobiltelefon

A mobiltelefon manapság társa, asszisztense és sok esetben barátja is. Még csak nem is értjük, de manapság a mobiltelefon életünk része. Az okostelefonok most lehetővé teszik, hogy az egész világot egy kézben tartsa. A mobiltelefon-szegmensben való választás több mint nagyvonalú. Választhat olcsóbb és drágább modellek közül, amelyek különböző műszaki paramétereket kínálnak. Kínálatunkban a TOP gyártók között szerepelnek olyan mobiltelefon márkák, mint az Apple, a Samsung, vagy a Huawei. Ezek közül biztosan megtalálja kedvencét.

Sajnos nem találtam terméket.

Hogyan válasszunk mobiltelefont?Operációs rendszer – Android vagy iOS

Az Android a Google operációs rendszere. Ez egy nyitott operációs rendszer, amely elérhető a különböző mobiltelefon-gyártók számára - a Samsung, a Huawei, a Lenovo és így tovább. A Google rendszeresen frissítéseket hoz, amelyek új fejlesztéseket hoznak. Erős domain a Google Play áruház, amely az okostelefonok széles körű alkalmazásait kínálja.
Az iOS-t az Apple fejlesztette ki. Ez egy zárt operációs rendszer, amely csak az Apple iPhone-ként ismert Apple mobiltelefonokat használja. A szoftverek és hardverek stabil és zökkenőmentes működése jellemzi. Az Apple operációs rendszere azonban egy magasabb árú kategória, de az iPhone egy nagyon keresett okostelefon. Az iOS AppStore online áruháza egy kicsit szegényebb, mint a Google Play.

Kijelző


4´´- 4.4 “- nagyon alacsony forgalmú kijelzők ma. Alkalmas az egy kézben történő vezérlésre, de nem alkalmas a gyakorlati írásra, a videók megtekintésére, vagy az internet szörfözésre.
4.5´´- 4.9´´ - kevésbé preferált kijelzők. Gyakorlatias a kézbe, mégis nem praktikus az általános használathoz és az internethez való munkához.
5´´- 5,4´´- kompakt méretek, amelyek eleget tesznek mindannak, amire szüksége van a mobiltelefonnal való dolgozás során.
5,5' -5,9'' - Viszonylag nagy kijelzővel rendelkező, könnyen olvasható és mégis kompakt kategóriájú mobiltelefonok.
6 '' és több – áttörés a táblagéphez (tablet). Az ilyen kijelzővel rendelkező mobiltelefonok arányai, vagy méretei szempontjából már nem kompatibilisek, de a velük való munka kényelmes és gyors.

Fényképezőgép


Minél több a pixel, annál jobb a kamera. Felejtse el gyorsan ezt a mítoszt! Attól függően, hogy milyen intenzitással kívánja használni a fényképezőgépet, a paraméterekre is összpontosítson. A minőségi fényképezőgép megfelelően növelheti az árat. Fókuszáljon az "f" betűvel jelzett fényerőre (f / 2.0, f / 1.7 ...), amelynek ha minél kisebb az értéke, annál jobb.
A hátsó fényképezőgép megapixeljeinek száma ma 8 és 23 Mpx között mozog. Elülső fényképezőgép, ún. selfie kamera megapixeljeinek száma ma 5 és 14 Mpx között mozog. Természetesen a hátsó lencse mindig jobb képet eredményez. Szintén fontos a villogó dióda, tehát a vaku, amely ma már főleg a hátsó és az elülső fényképezőgép része is. Megemlíthetjük a kép stabilizálását is, amelyet a videók során fog értékelni, hogy a kép élesebb legyen.

Processzorok és RAM memória


A legismertebb processzorgyártók a Qualcomm és a Snapdragon. Ezek a mobiltelefon-processzorok gyártói (például az Intel és az AMD a számítógépek világában). Vetélytárs lehet egy Samsung Exynos processzor. Egy 8-magos processzornak elegendőnek kell lennie mind az általános, mind az igényesebb felhasználók számára. A RAM memória abban az esetben fontos, amikor a mobiltelefont több funkcióra is próbálja használni. Ha videót néz és nem futtat más alkalmazásokat a háttérben, elegendőnek kell lennie 1 GB RAM-nak. Ha mobilja eszköze a webes böngészéshez, hívások kezdeményezéséhez, videók megtekintéséhez, egyszerre több művelethez, akkor 4, 6, vagy 8 GB RAM-nak szükségszerűnek kell lennie az Ön számára.

Az akkumulátor kapacitása


Az akkumulátor élettartamát számos tényező befolyásolja. A legnagyobb akkumulátor-rázó a kijelző. A ma ismert mobiltelefonok átlagos akkumulátorideje 2200 és 3500 mAh között van. Itt órákig számolhatunk az akkumulátor élettartamával. Ha valamit jobb tartóssággal keres, akkor azt legalább 4,000-5,500 mAh akkumulátor kapacitással érhet el. Itt beszélhetünk az akkumulátor élettartamáról több napig (2-3) a felhasználás célját illetően.
Csatlakoztathatóság
Ezek olyan funkciók, amelyek a mobiltelefonjának nem hiányozhatnak. Például:
• WiFi
• Bluetooth
• GPS
• NFC
• SD kártya nyílás (16,32,64,128 GB)
• 3.5
• Micro / Mini USB
• DUAL SIM (2 SIM-kártya nyílás)

És persze sok más funkció is lehetővé teszi a széleskörű csatlakoztatást. Ezeknek azonban az alapnak kell lenniük.

Ár


Határozza meg a felső határt. Minden kategóriában olyan mobil képviselők találhatók, akik megfelelnek az Ön elvárásainak. Állítsa be a paramétereket az Ön igényeinek és a mobiltelefon használatának céljának megfelelően. Következésképpen már csak saját magán múlik milyen pénzügyi alapot vesz igénybe a mobiltelefon megvásárlása szempontjából. Ezek általában okostelefon kategóriák:
• 60.000 Ft-ig
• 120.000 Ft-ig
• 200.000 Ft-ig
Még mindig olyan bevált márkák közül választhat, mint a Samsung, az Apple, vagy a Huawei. Az is jó ötlet, ha egy adott modellre hivatkozunk.