Okoskarkötő

A okoskarkötők vagy fitnessz órák egyre több rajongót szereznek, hogy nyomon követhessék saját fizikai tevékenységüket . A okoskarkötő egy egyszerű, de intelligens eszköz, amely olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy figyelemmel kísérje a szervezet mindennapi tevékenységeit . Elégett kalóriák, lépések száma, alvási aktivitás, megtett távolság vagy akár egy pulzusmérés funkciók. Az okoskarkötő kapcsolódása az okostelefonhoz Bluetoothon kapcsolat szükséges, így nyomon követheti a mindennapi aktivitást.


Szükségem van fitness órára vagy okosórára?


Ha úgy dönt, hogy fitness órát, karkötőt, vagy ókosórát szeretne vásárolni, vegye figyelembe azt, hogy milyen célból kívánja használni az adott készüléket. A fitness karkötő célja elsősorban a fizikai aktivitásainak figyelemmel kísérése, míg az okosórák elsődlegesen asszisztensként működnek a vállalatánál, vagy a munkahelyén. Nincs elsődlegesen kiemelve a hívásra, az SMS olvasásra, vagy az internethez való csatlakozáshoz. Bár drágább modellek kezelhetik ezeket a funkciókat is. Különösen érdekli az Ön testadatai. Ezért, ha a nap folyamán olyan praktikus eszközt szeretne kapni, amely a nap végén elmondja, hány kalóriát égetett el, vagy mennyi időt töltött el, a fitness karkötő a megfelelő választás. Futás, úszás, vagy bármilyen sporttevékenység során a karkötő teljesíti célját.
Kedvenc a szívritmus-karkötő, amely hasznos információkat kínál, de nem használható orvosi célokra. A GPS fitness karkötő szintén jó társ a sportolók és a hegymászók számára, ahol egyes modellek képesek a magasság mérésére is.
Az intelligens órák elsőbbséget élveznek az olyan tevékenységek során, mint a telefonálás, a közösségi hálózat, az SMS olvasás, a naptár tervezés, a webes felület használata és így tovább. Bár gyakran alkalmaznak olyan funkciókat mint a fitness karkötők, inkább egy stílusos divat kiegészítőként funkcionálnak.

A fitness karkötő kompatibilitása


Fitness karkötő kompatibilis az alapvető platformokkal, mint az Android, iOS, vagy Windows Phone. A lényeg az, hogy az adott szoftverszolgáltató által kínált különböző alkalmazásokkal dolgozhat.

Fontos jellemzők


Az alábbi funkciók nem hiányozhatnak az Ön fitness karkötőjéből:
• Pedométer
• Bluetooth
• Szívérzékelő
• Elégetett kalóriák mennyisége
• Dátum és idő
• Stopperóra
• Alvás elemzése (alvó monitor)
• Zene lejátszása
• GPS

A kijelző és a fitness karkötő tartóssága


Ismét az a meghatározó tényező, hogy melyik modellt használja. Néhány alapvető fitness karkötő ugyanazt a célt szolgálja mint az általános órák és egyszerű kezelhetőséggel elérheti azokat a értékeket, amelyeket a karkötő figyel. A jobb modellek a kijelzőn értesítéseket, bejövő hívásokat és SMS-t is megjelenítenek a telefonhoz csatlakoztatáskor. Alapvetően „sportos” okosórákként szolgálnak.
A tartóssággal kapcsolatos a használhatóság. Sportolás esetén vegye figyelembe a nagyobb terheléseket, ezért olyan modelleket válasszon, amelyek vízálló, karcálló, vagy ütésálló funkciókat látnak el. Ügyeljen arra, hogy az Ön számára kényelmesek legyenek.

Az akkumulátor élettartama


Újratölthető forrásokat tartalmaznak. A fitness karkötők jobb tartóssággal rendelkeznek, mint az okosórák, mivel általában kisebb kijelzővel és kevesebb funkciót birtokolnak. Az élettartam több napra szól. A drágább modellek több mint 7 napig is kitartanak.