Hogyan válasszunk Bluetooth hangszórót?

Szeretnéd élvezni a kiváló minőségű hangélményt, miközben kedvenc filmed, videóid vagy zenédet hallgatod? A bluetooth hangszóró erre kiváló megoldás. Hogyan válasszuk ki az ideális vezeték nélküli hangszórót és milyen paramétereket kell figyelembe venni?Ma mobiltelefonokat és táblagépeket használunk szinte mindehez. Zenét hallgatunk, filmeket nézünk, dolgozunk ... A modern mobil eszközöknek azonban van egy hátránya, hogy a korlátozott teljesítményű a hangszórója. Egyszerűen nem is várhatunk el mindent az okostelefonoktól és a táblagépektől, sőt a legjobb modellek sem érik el a valószínűleg kívánt hangminőséget. Itt jön a Bluetooth hangszóró - egy praktikus megoldás, amely új szintre hozza a készülék zenéjét és videóinak lejátszását. Sőt, a hordozható hangszórót bárhová magával viheted, anélkül, hogy túl sok helyet foglalna el. Hogyan válassz ki egy Bluetooth hangszórót?

Mire szeretnéd használni a Bluetooth hangszórót?


Szinte minden bluetooth hangszóró rendelkezik beépített akkumulátorral és bizonyos fokú ellenállóképességgel rendelkezik, így nehéz körülmények között is használható. Az egyes vezeték nélküli hangszórók mérete, teljesítménye, az akkumulátor élettartama, a vízállóság sok paramétertől függenek. Mielőtt elkezdenéd a böngészést a bluetooth hangszóró kínálatában, meg kell válaszolni egy alapvető kérdést, hogyan mire tervezed használni a hangszórót. Ha elsősorban otthon tervezet, akkor a méret nem valószínű, hogy nagy szerepet játszik, és koncentrálhatsz jobb teljesítményű modellekre.
Azonban, ha szeretnéd a bluetooth hagszórót magaddal vinni az útazáson, értékelni fogod a kisebb méretet és a hosszabb akkumulátor időt. Kisebb modellekhez javasolhatunk egy bluetooth hangszórós megoldást NEOGO AirSound SX3, amely jó hangminőséget, jó akkumulátor-élettartamot, de különösen kis méretű és kompakt formát biztosít. Például másik hangszóró típis NEOGO AirSound SX400, amely nagyobb méretű, de előnye a tökéletes hangminőség és az akkumulátor hosszú élettartama, ami akár 18 óra is lehet!

Vezetéknélküli hangszóró NEOGO SX3
Vezetéknélküli hangszóró NEOGO SX3

Alapvető paraméterek és vezérlés


A bluetooth hangszóró kiválasztásakor szem előtt kell tartani néhány alapvető paramétert.
    • Wattteljesítmény, amely megmutatja, hogy a hangszóró mekkora területet fedhet le. Egyszerűen: minél több wattos bluetooth hangszóró van, annál hangosabban a lejátszás esetén. Előre jó meggondolni, ha valóban szükség van nagy teljesítményű hangszóróra, a legtöbb hétköznapi felhasználónak elegendő a kisebb teljesítmény, mely egyúttal olcsóbb is.
    • Ügyelj arra is, hogy a hordozható hangszórót védje a por, a nedvesség és a víz. A vízállóság az IPX, amely 1-től 8-ig terjedhet. Az IPX1 azt jelenti, hogy a hangszóró fröccsenő és esőálló 10 percig, míg az IPX8 hangszóró akár képes folyamatosan vízbe merülni egy órán át.
    • Ellenőrizzd a hangszóró működését is. Szinte az összes Bluetooth hangszóró lehetővé teszi a vezérlést azon eszközökön keresztül, amelyekkel párosítva vannak, de egyes modellek közvetlenül a hangszórón is biztosítják a gombok vezérlését, amit bizonyos helyzetekben előny.

Funkcionalitás mindenen túl


A modern vezeték nélküli hangszóró már nem csak egy hangszóró. Egyes modellek kulső akkumulátorként is szolgálnak, így okostelefonját vagy más eszközt tölthet a hangszóróból. A legfejlettebb bluetooth hangszóró modelleknek beépített mikrofonjuk is lehet, így a bluetooth hangszórót kihangosításhoz használhatja.
Vezetéknélküli hangszóró NEOGO SX400
Vezetéknélküli hangszóró NEOGO SX400

Te döntöd el, hogy mely hordozható hangszóró felel meg legjobban az igényeidnek. A piacon számtalan gyártót található, akik bluetooth hangszórókat kínálnak így a választás korlátlan. Tapasztalataink alapján ajánlhatjuk a NEOGO hangszórókat. Kicsi és kompakt, de nagyméretű és nagy teljesítményű bluetooth hangszórókat találhatsz, amelyek kiváló minőségű lejátszást, hangot és széles funkcionalitást kínálnak. A legfontosabb, hogy elfogadható áron kapd meg őket, mivel ebben az esetben nem fizet több ezer forintot feleslegesen a márkáért.
Nagyszerű akusztikai élmény kívánunk az új Bluetooth hangszóróddal!