Okosórák és okoskarkötők kiváló lehetőségekkel

Az okosórák és okoskarkötők életünk rendszeres részévé válnak. Kiváló társai nemcsak a sportolóknak. A karkötők mérik a napi fizikai aktivitást, rögzítik a lépések számát, a távolságot, az elégeétett kalóriát vagy mérik a szívverést. Az okos karkötők hosszú ideig képesek töltés nélkül működni.
Számos megfizethető, okoskarkotő és okosóra van a piacon. Ha sport kedvelő vagy amatőr kezdő vagy, akkor az úgynevezett Smart termékek előnyösek lehetnek számodra. Az okosórák és okos karkötők kiegészítik a mobiltelefon használatát sok hasznos funkcióval. A mobilego.hu webáruházunkban megtalálhatod a NEOGO Smart Watch és SmartBank termékeinket, melyek alkalmasak mindennapi viselethez, iskola, munka, sport vagy fitnessz aktivitáshoz.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő órát
Hogyan válasszuk ki a megfelelő órát

Hogyan válasszuk ki a megfelelő órát?Dizájn
Az okos karkötők és az okosórák modern kiegészítőként is funkcionálnak, melyet valószínűleg naponta viselünk, ezért a dizájn is fontos szempont. Fontos azért is, hiszen motiválhat arra hogy használd a mindennapokban. A piacon találhatóak robusztusabb kiszerelésben is, amely különösen alkalmas a férfiak számára, de a kisebb méretű modellek kivállóak a nők számára, de minden az ízlésétől függ. A színek tekintetében modern színekben a klasszikus (fekete, fehér, szürke), a finom pasztell színek vagy a megkülönböztető neon színek lehetnek a legkedveltebbek.
A kialakítás mellett fontos szempont a könnyű kezelhetőség és alacsony súly, amely segít a kényelmes hordásban is. Előnynek minősül nagyban az órák használati ideje és készenléti állapota, amely néhány naptól akár több hónapig is képes működni.
Okos karkötő
Okos karkötő


Használhatod az okos karkötőt akár úszásnál, alvásnál mivel a vízállóságnak köszönhetően minden aktivitásnál kezeden mérheted a tevékenységedet vagy az alvásod minőségét.

Az intelligens órák és a fitness karkötők együtt működnek az iOS és az Android rendszerekkel, szinkronizálódanak a mobiltelefonoddal (és a szociális hálózatokkal vagy alkalmazásokkal, mint például a Facebook WhatsApp vagy a Twitter) a Bluetooth használatával. Figyelmeztető funkcióval rendelkeznek a bejövő hívások és az SMS-ek számára is.

Az egészséges életmód szempontjából fontos funkciók:


Szívritmus mérés
Szervezetünk különböző határokat bír el, az életkortól, a fizikai fitnesztől, a képzéstől és természetesen az egészségtől függően. Az alapelv az, hogy egy bizonyos pulzushatárig nem alakul ki oxigén hiány. Így tudunk edzeni és égetni a zsírt.
Ha komolyabban gondoljuk a sporttevékenységeket és a pulzusmérést és növelni szeretnénk az eredmények relevanciáját, válasszunk egy okoskarkötőt vagy okosórát minőségi impulzusmérővel és a személyes adataidat tudod figyelni mobilon vagy interneten keresztül. A szív aktivitását a csuklón vagy a mellkasszalaggal kombinálva is lehet mérni, de nem mindenki számára ez megoldás kényelmes. Ennek köszönhetően az égett kalóriák száma relevánsabb, és hosszú távon figyelemmel kísérheti a fizikai teljesítmény növekedését. Hasznos információt nyújt a mini LCD kijelző, ahol láthatóak az aktuális statisztikák mobiltelefon nélkül.

Alvás elemzés
Alvás elemzés


Alvás elemzés funkció
Az órád gondoskodik az egészséges alvásról. A funkció figyeli az alvás minőségét. Pontosan tudja, hogy mennyi ideig aludtál, és hogy az milyen volt az alvás minősége. Ha úgy gondolod rosszul alszol, nem kell mindjárt az orvoshoz szaladni. Egy olcsóbb tipusú okos karkötő akár segít ebben. Az kezedre helyezve éjszaka kiértékel, és információt ad arról hogyan lélegzel, horkolsz vagy forogsz az ágyban.

Ha bármilyen ellentmondást észlelsz, próbálj változtatni alvási szokásodon vagy keresd fel orvosodat.

A legtöbb óra és okos karkötő tartalmaz "Sedentary Alarm" funkciót, amely segít az aktivitásodat karban tartani. Beállíthatod az időintervallumot, amely alatt az óra figyelmezteti, hogy itt az idő szünetet tartani. Ezzel növelheted aktivitásigényedet.

Egészséges életmód
A lépésszámláló biztosítja, hogy tudd, hány lépést és milyen távot tettél meg. Ezen kívül pontosan kiszámítja az égett kalóriák számát. Használhatod ezt sporttevékenység esetén valamint a mindennapok folyamán.

Kiegészítő funkciók, amelyeket különösen a kinti tevékenységek esetén érdekesek lehetnek számodra:


Hőmérő: A legtöbb karkötőben és órában a levegő hőmérsékletének mérése is működik. Ez segíthet a megfelelő ruházat kiválasztásban vagy a fizikai aktivitáshoz való öltözködésben.
Magasságmérő: Beépített érzékelő az aktuális magasság mérésére képes, amelyet különösen a hegyi és alpesi turizmus rajongói értékelni fognak.
Barométer: Kiválló belső nyomásérzékelő a légköri nyomásméréshez és a légköri nyomás diagram generálásához. A barométer használata a magasságmérővel és a légköri nyomásról és magasságról szóló információkkal segít megelőzni a "magassági betegséget" és közvetlenül akár életet menthet.

Gyermek okosórák
Gyermek okosórák

Gyermek okosórák:


Annak ellenére, hogy a szokásos okosórákat mint a telefon "kiterjesztett kezének" is nevezhetünk a gyermek okosórák különálló egységként tudnak működni, hogy a szülőnek hasznos információkat nyújtson gyermekéről. Android vagy iOS telefonon letöltheti az alkalmazást a Google Play vagy az AppStore áruházából és párosíthatja az órájával. Ezután a szülő bármikor megtalálhatja az órát az alkalmazáson keresztül, néhány modell esetében akár távoli emlékeztetőket, üzeneteket küldhet vagy mozgástörténetet tekinthet meg. Természetesen lehetőség van felhívni a behelyezett SIM-kártyát, és akár telefonálni az órán keresztül. Az órában lehetőség nyílik az engedélyezett telefonszámokat beállítására. A gyermek okosórák megvédik gyermeket GPS lokátor segítségével és egy biztonsági SOS hívógomb használatával is. Az SOS gombal gyors segítséget tud hívni gyermekünk, és a GPS által a pillanatnyi időbeli mozgását tudjuk figyelni. A szülők hasznosnak értékelik majd a por és vízmentes védelmet.